Het internet: slachtoffers vertellen hun verhaal

Geplaatst: 18 april 2013 in Sociale media, Wetenschap
Tags:, , , , ,

In 1974 sprak de Amerikaanse zakenman Vinton Cerf voor het eerst over het internet. De naam van het wereldwijde netwerk dat ons allen in zijn greep houdt, dateert dus uit de zeventiger jaren, bijna vier decennia geleden. Het systeem waarop het internet gebaseerd is, zag echter al in 1969 het levenslicht. ARPANET, een computernetwerk opgezet ten behoeve van het Amerikaanse leger, was immers de basis voor het web waarop u nu dit bericht leest. 

Het internet, we zijn het dankbaar voor het ontstaan van heel wat nieuwe, virtuele leefgemeenschappen met misschien wel als summum de blogwereld. We delen persoonlijke en andere informatie met iedereen of bijna iedereen, wat de democratisering van kennis ten goede komt en wat beetje bij beetje ook leidt tot de afbrokkeling van onze persoonlijke levenssfeer. Schaamtevolle neologismen als cyberpesten doen hun intrede, we verspelen hopen tijd met het bekijken van baby- en kattenfilmpjes, we worden verslaafd aan onlinespelletjes, maken om ter snelst RIP-pagina’s op Facebook bij de dood van (on)bekenden en trachten moorden op te lossen via Google Maps.

Nu heeft ons een filmpje uit de toekomst bereikt, waaruit blijkt dat de negatieve kantjes van het internet al snel een heel leven kunnen domineren. Verschillende mensen zijn er volledig door kapot gegaan. Bekijk hieronder de schokkende documentaire van The Poke waarin Britten uit het jaar 2068 hun ervaringen uit hun internetverleden delen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s