De obstinate oblomovisten & Het Zesde Metaal

Geplaatst: 7 oktober 2012 in Koetjes en kalfjes
Tags:, , , , ,

Vrijdagavond hebben we gequizd. En dat het een hele tijd geleden was, was te zien aan het feit dat onze -nochtans exorbitant mooie- groepsnaam buiten de top twintig viel. Maar ach, met vijftig deelnemende kwartetten is een dertigste plaats al bij al nog niet te versmaden, zeker gezien de moeilijkheidsgraad, de beperkte responstijd en een hoop andere uitvluchten die ik maar terzijde zal laten. Afijn, er waren nootjes, dus het was leuk. Om drank te bestellen moest je een gigantische geplastificeerde vinger in de lucht prikken, waarna een scholier annex Chinese vrijwilliger je bestelling kwam opnemen, makkelijk zat, wat dan weer niet gezegd kon worden van de vragen. En toch gingen we haast kromgebogen naar huis onder het gewicht van een prijzenvracht. Ra ra, wat zou het zijn? Tip: geen mammoeten (die zijn immers uitgestorven).

Zaterdagavond hebben we niet gequizd (om de eenvoudige reden dat er geen enkele quiz in de omtrek te bespeuren viel, anders waren we zaterdagavond ook aan het quizzen geslagen, dat spreekt), maar ’t was allerminst een minder amusante avond. Wie Het Zesde Metaal kent (en begrijpt) zal dit ongetwijfeld beamen. Ook wie geen West-Vlaams verstaat trouwens, want Wannes Cappelle en co zijn niet bang om over de grens te stappen, zeker niet sinds hun kruisbestuiving met de al even bevallige Roos Rebergen (Roosbeef), wier naam mijn Nederlandse bloglezers misschien al bekender in de oren zal klinken. Eén van mijn persoonlijke favorieten vind je hieronder. Kijk, geniet en boek een concertticket.

Advertenties
reacties
 1. HansDeZwans schreef:

  30ste vd 50, lang niet slecht. (kuch) Het zesde metaal, nog nooit van gehoord. Blijkbaar krijgen ze goede feedback. Ik zal ze zeker eens gaan bekijken als ze in de buurt komen spelen.

 2. platoonline schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen, ik versta lang niet alles wat een Vlaming zegt. Dat je gequizd hebt, dat snap ik nu. Maar de rest is me wat onduidelijk, d.w.z, ik snap het maar ik heb geen idee wat ik er mee mee moet. Wannes… Roos… straks ga je me nog vertellen dat ze in Vlaanderen ook aan voetbal doen.

  • detoornigetjiftjaf schreef:

   Wat je ermee moet, is simpel: beluisteren. En voetballen, dat doen ze ook, maar daarover zal je mij niet horen praten 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s