Praha přišel jsem!

Geplaatst: 3 september 2011 in Fotografie en reizen
Tags:, , , ,

NMBS-gewijs verontschuldig ik me voor de vertraging (wegens examens), maar nu zijn laatstgenoemde eindelijk voorbij! Prachtig trouwens dat net nu de zon erdoor komt in ons Vlaanderlandje! Meestal is het omgekeerd, maar deze keer kan ik niet klagen.

Na mijn verloren slaap ingehaald te hebben opende ik mijn mailbox, die het warempel ende helaas nodig vond om uit te puilen van de twitternotificaties. Vandaar dat ik zo dadelijk zal uitsnuffelen hoe je daar een mouw kan aanpassen.

Aangezien bovenstaand gezever u met recht en rede niet boeit, zal ik het hieronder over iets anders hebben:

Praag. Daar ga ik binnenkort heen. En hopelijk keer ik ook terug. Op 9/11.

De Stad Met De Honderd Torens of de Gouden Stad.  Dat laatste is een overwaardering, aangezien er volgens de reisgids slechts één gouden straatje is, waar dan nog bitterweinig goud te bespeuren valt, maar dat eerste is duidelijk een understatement, want er staan pakweg 550 torens.

Zo’n torentje wil ik wel eens beklimmen, maar ook de beroemde theologische bibliotheek van het Strahovklooster (je weet intussen dat ik van bibliotheken hou), het Wenceslausplein waar ene Jan Palach zichzelf in brand heeft gestoken en waar de Fluwelen Revolutie het communisme met zweet en tranen maar zonder bloed de kop ingedrukt heeft, de grootste burcht ter wereld, het technisch museum, het communistisch museum, het museum van jugendstil- en posterkunstenaar Mucha, het nationaal museum en de dierentuin annex natuurpark zullen vermoedelijk de trip waard zijn. Nu nog de taal leren! En als je deze blogtitel leest, dan besef je dat dat een ware kunst is. Ik zal me beperken tot ‘alstublieft’, ‘dank u’ en ‘naar de luchthaven’ 😉

Daarnaast kijk ik ernaar uit om de oude astronomische klok en de UNESCO-binnenstad te bezoeken, afgewisseld met een pedalotochtje op de Moldau die de vijfde toeristische stad ter wereld doorkruist. En ook de Karelsbrug en de joodse wijk waar het geboortehuis van Franz Kafka ligt wil ik bekijken! Kafka ben ik trouwens aan het lezen (samen met drie anderen :p) en hij heeft het over een kasteel, mogelijk geïnspireerd door de Praagse burcht.

Aangezien ik tot één van de weinigen behoor die tegenwoordig nog zijn laptop en co thuis laat om een ongestoorde vakantie tegemoet te treden (vacare = leeg/vrij zijn), zal je maar foto’s te zien krijgen als ik terug ben. En je zal zien… het zal dan weer regenen.
reacties
  1. Lauradenkt schreef:

    Wat gaaf zeg, heel veel plezier!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s