Mijn X zit los

Geplaatst: 17 augustus 2011 in Koetjes en kalfjes
Tags:, , ,

Mijn laptop was een geschenk voor mijn 18-jarig bestaan, dus dan moet ik hem nu zo’n tweeënhalf jaar hebben. Om het even antropomorf voor te stellen: hij zit in zijn puberteit. En dat wil wat zeggen voor een laptop.

In het begin liep alles prima. Ik was in de wolken met het brede 16 inchscherm, het handig numeriek klavier en het Virtual Surround Sound System van Dolby Home Theater. Zelfs Windows Vista vormde geen problemen, hoewel ik her en der gehoord had dat het enige gewenning vergde. De kers op de elektronische taart echter was de sensor voor vingerafdrukken. Die vond ik geweldig. Gedaan met die tijdverspilling van wachtwoorden intikken, slechts één vinger had je nodig om je pc op te starten. Al snel ontdekte ik dat je elke vinger aan een bepaalde functie kon koppelen. Dat klonk toen zodanig sciencefictionachtig dat ik het wel móest uitproberen. Voortaan kon ik met een enkele strijk van mijn linkerduim de pc afmelden, met de ringvinger opende ik het internet en de wijsvinger bleef zijn taak van wachtwoordvervanger waarnemen.

Helaas, het was te mooi om waar te zijn, na een paar maanden herkende mijn geliefde Acer mijn wijsvinger niet meer. Ramp. Tenminste, dat was het geweest indien ik niet uit voorzorg en uit licht latent wantrouwen het wachtwoordveld had laten staan om in nood -of bij verlies mijner wijsvinger- toch nog toegang te hebben tot mijn gegevens op de computer.

Ik rep mij natuurlijk naar het instelmenu van de sensor om de functie uit te schakelen. Wat blijkt nu? Om toegang te krijgen tot het menu moet je je eerst identificeren… via de vingerafdruksensor. Juist. Deze die ik wil uitschakelen.

Gevolg: als mijn duim per toeval de sensor raakt, word ik afgemeld, eender waar ik mee bezig ben!

Oja… en nu zit de letter X los.
Maar dat is bijzaak.

reacties
 1. lilith8heather schreef:

  Haha, zo typisch! Ik ben ook eerder wantrouwig tegenover al die nieuwe technologische snufjes – geen gsm met touchscreen voor mij, geef mij maar zo’n oud, dik bakje dat er voor minimum 2 à 3 jaar goed tegenaan kan 🙂
  Allé, succes met je vingeridentificatie!

  • Dank u, het is nog steeds niet opgelost :-D. Groot gelijk over zo’n gsm trouwens, ik moet nooit een touchscreen hebben, ik vind dat zelfs onhandig! Mijn bic-phone, die volgens sommigen een wegwerpgsm is, werkt overigens nog steeds prima!

 2. Lauradenkt schreef:

  Wauw, ik wist niet dat dat bestond. Blijkbaar loop ik jaren achter. En ik vind het heel bijzonder dat de x lost zit. Gebruik je die zo vaak dan? Bij mij gaat meestal de e als eerste eraf.

 3. ariadnesdraad schreef:

  van een puberende pc kan je van alles verwachten…;P

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s